31 Januari -10 Scrapträff igår....Igår ordnade jag scrapträff med mina scrapkompisar. Vi var åtta tappra scrappare som träffades 10 på morgonen mitt i snöyran. Pulsade in med alla sakerna, tänk vad man släpar med sig för en scrapdag.
Klockan 22 på kvällen gick ögonen i kors, och de flesta hade fått ca fem kort gjorda. En helmysig dag!

Mitt kort i rosa kommer nog passa bra till Alla ♥ Dag.
Plockade fram en lite äldre hÄngel med hjärtetema. Ni ser nog att jag flitigt använder min wellpappmaskin....den är så bra!
Skriv gärna nåt i kommentaren, blir så glad då ;0)

27 Januari -10 Snön vräker ner - perfekt pysselväder!Idag vräker snön ner här i stan. Massor, massor att skotta! Perfekt pysselväder, om ni frågar mig ;0)
Jag som älskar snö, ser gärna att vi får lite mer. Jag längtar till fjällen och härligt vita backar.

Ett kort med Alla ♥ tema blev det igen. Den här gången med en av Magnolias julstämplar - men jag tycker hon passar minst lika bra som Alla ♥ stämpel, eller grattisstämpel. Vidare julig är hon inte, med sina bara ben.
Jag har använt spillpapper, lite spets och ett halvt kakpapper som blivit över. Jag är ju lite snål, skär gärna ut det som är bakom motivet, som ändå inte syns....så kan man använda det en annan gång ;0)
Jag har målat motivet med promarkerfärgerna Denim Blue, och Tan till håret. MCP med polychrompennor och lösningsmedel för att få det lite mörkare i kanterna.

Till alla er som funderar om det blir ScrapMässa i Gävle till våren - måste jag meddela att lokalen vi brukar ha är uppbokad de helger vi hade tänkt oss i Maj. Så tyvärr - ingen mässa i Gävle till våren.
Däremot är lokalen bokad och klar till höstmässan, så i början av oktober blir det mässa igen ;0) Nu får man längta ett lååååångt tag innan det blir på nära håll igen.

Skriv gärna en rad i gästboken innan du går.
Jag älskar att få kommentarer - och alla ni som brukar ge er till känna, skriver alltid nåt fint - det gör mig sååå glad! Tack!


Ps. Fick en fråga ang hur håret kan skifta i färg när jag bara använder en färg. Hemligheten heter MCP. Man färglägger först hela ytan med Promarker, sen skuggar man runt kanterna med en polychrompenna(i mitt fall en mörkbrun) - sen tar man en stompf som man blöter med lösningsmedel och suddar runt det bruna färgen fr polychrompennan runt kanterna. Därav det ljusa i mitten. Jag gör likadant runt det blå och det vita, men det syns inte lika bra på fotot.

25 Januari -10 Idag har jag liftat...

Idag har jag liftat och hämtat inspiration hos Tirre. Hennes kort är underbart, kika in till henne. Hon gör massor av vackra LO och kort, det finns massor av fint att kika på hos henne.
Tirre har varit till Magnolia och köpt stämplar åt mig, jag har tur som har henne som vän.
Så här blev mitt kort:Stämpeln är en ny Magnoliastämpel, visst är den söt!
Jag har färglagt henne med promarkers och MCP teknik. Använde promarkerfärgerna Dusky rose till klänning och strumpor, Tan till håret och Burgundy till rosorna. Glitterlim på detaljerna på flickan, på blommorna, runt skylten och på jordgubben.
Skylten sitter fast med en pytteliten pappersklämma som jag har hittat på Dollarstore, en av mina favoritaffärer.
Stämpeln med noterna har jag köpt via Tradera. Jag har nog snöat in lite på texter och noter, har köpt på mig ett antal notstämplar nu på slutet.

Tack för att du besöker mig, skriv gärna nåt innan du går.20 Januari-10 Maja fyller 2 år!För två år sen föddes lilla Maja. Hon är låtsaskusin med mina barn, och väldens gulligaste lilla tjej.
Som vi hade väntat på henne, längtat och undrat över när hon skulle komma.
Idag fyller hon 2 år, men det känns som om det var igår vi såg henne för första gången på BB i Gävle.
Jag hoppas att hennes kort hann fram tills idag, man vet aldrig med posten nu för tiden.

Magnoliatjejen är färglagt med de nya promarkerfärgerna. Avslutade med MCP för att få lite skuggor.
Noterna är gjorda med en embossplatta från Cuttlebug, och wellet är gjort med min wellpappmaskin från Clas Olson. Mönsterpapper från Magnolia. Text och siffra är utstansat med Cuttlebugalfabeten.
Skriv gärna en rad innan du går.17 Januari-10 Fortsätter med Alla ♥ kort....

Nu längtar jag efter nya stämplar, vill ha nya fina Alla ♥ stämplar från Magnolia och hÄnglar.
Nån som vet om det kommer några?
Jag har letat fram "gamla" stämplar ur gömmorna, och gjort kort med dem så länge.

Idag hittade min mamma en ny tidning från Magnolia ink, ser fram emot att den kommer hem till mig. Hon hittade den i Stockholm, på tidningsaffären nere i Gallerian i city.

Vi har fått mildare väder, som tur är - vad ganska less på -20 och -15 på termometern varenda dag. Nu stannar den runt -5 och det är ganska lagom. Däremot kan jag gärna ta lite mer snö, för det som kom i massor, har redan sjunkit ihop.Igår var jag på loppis och hittade en gammal sångbok för flickskola och realskola. Däri fanns massor av sånger och noter, perfekt att riva ut och använda på kort ;0)
Jag har gjort blommorna med min nya Floral punch. Den både stansar ut och embossar, kanonfina blir de!
Motivet kommer från hÄnglar & stÄnglar, det släpptes i Leksand i somras, om jag inte minns helt fel.
För ett tag sen köpte jag mig en hammare Tim Holtz, den har jag bankat med på bradsen så de ser lite knöggliga ut. Gillar när det blir lite vintage.
Ha en bra söndag mina vänner, skriv gärna nåt innan du går härifrån.

10 Januari -10 Grattis Tirre!Idag fyller min scrapvän Therese/Tirre år, GRATTIS!
Hon fick ett kort i rosa, med den nya Magnoliatjejen som ser lite äldre ut. Jag maskade henne på rosorna, tycker hon sitter fint där. Jag har glittrat med stickles på blomman och på rosorna. Bokstäverna är stickers, märket heter Adornit. De är billiga och väldigt användbara, räcker hur länge som helst.
Noterna har jag embossat med en embossdie från Cuttlebug.

Hoppas ni alla får en härlig söndag, här lyser solen och snön gnistrar vackert.
Jag ska försöka ta mig ut på promenad i solen.

Till er som skriver frågor i kommentaren, jag svarar på alla frågor via mail. Skriv bara din mailadress i kommentarsrutorna, det syns bara för mig.8 Januari -10 Scrapvän på besök...I onsdags hade jag en scrapvän på besök. Det var en trevlig dag, tack A för att du kom.
Mycket prat, skratt och lite scrappat.
Grattis kort med Magnoliatjejen med paket, jag tycker hon passar lika bra till jul som till födelsedag.Ett par Alla ♥ Dag kort. Älskar mina clearstamps med klockor. Motivet är målat med promarkers, de nya färgerna Blue denim och Tan.Ett rött kort med Magnoliapapper. Stämpeln i hörnet med 14 feb på, är från förra årets alla ♥ dagstämplar.
Nya promarkerpennan Burgundy är en fin röd, en ny favvo här hemma. Det är kul att de tagit fram lite dovare färger, eftersom jag älskar det dova.
Ha en fin helg!

3 Januari-2010 En scrapvän på besök...Igår em och kväll hade jag besök av en scrapvän. Vi hade så trevligt, mycket snack och massa pyssel förstås ;0) Jag älskar när det kommer nån vän och sitter här bredvid, tur jag har två scrapplatser i mitt pysselrum!

En söt liten fågel hittade jag på Skapa i början av veckan...tänk vad mycket fint jag hittade där ;0)
Man kan välja vilken text man vill ha i tagen.
Wellpappet har jag gjort med min lilla maskin från ClasOlson. Det stora bladet köpte jag som die hos Scrapparazzi. Användbart!Förra årets Alla♥Dag tjej från Magnolia kom fram ut gömmorna för att va med på detta kort.Senaste Magnoliapaketet innehöll mer än bara vinter och julmotiv, tex den här lille fundersamma killen.
Jag har färglagt honom med några av de nyaste Promarkerfärgerna, jag gillar verkligen de nya färgerna.
Även här har jag använt min wellpappmaskin.

Jag hann ännu ett par kort, men de får ni se en annan dag - för de som ska få dem har inte fyllt år ännu ;0)
Skriv gärna nåt innan du går ;0)
K R A M ♥

1 Januari-2010 Gott nytt år!Gott Nytt År!
Nu har vi sagt adjö till året 2009 och välkomnar ett nytt år 2010.
Jag hoppas att det här året blir fullt av roliga upplevelser och härliga scrapträffar.

Först ut ett kort med den söta lilla Magnolian med rosorna, en väldigt användbar stämpel.
Detaljerna kanske inte syns helt bra. En nål med små pärlor i övre högra hörnet, och ett vitt fint metallhjärta i mitten av blommorna. Diamond Glaze lack på rosorna och droppar på blommorna.Förra årets vinterfavoritMagnolia. Färglagd med promarkers och polychrompennor - avslutade med MCP.
Kinderna målar jag alltid med lite torrchalk som jag suddar ut med fingret, så det inte blir för stark färg. Sist duttar jag dit några vita prickar med en vit Sakurapenna Soufflé.

På Clas Olson köpte jag en rolig sak i höstas - en liten billig plastig maskin som kan göra wellpapp av vilket papper som helst. Den har jag använt för att få wellpappen på det här kortet.
De fina papperna köpte jag på Skapa Hobby när jag var dit i början av veckan.
Ha en fin nyårsdag, här hemma blir det mest slapp i soffan och lite pyssel i scraprummet idag.
K R A M ♥

RSS 2.0